loader image

Rólunk (Impresszum)

Szükségünk van-e egy újabb, tárgyát tekintve sok más honlaphoz és on-, illetve offline folyóirathoz hasonló publikációs fórumra? Mi az, amivel a Laokoón ifjabb változata mást és többet nyújthat?

Amikor évekkel ezelőtt az ELTE BTK Esztétika Tanszékének beszélgetésein felvetődött, hogy indítsunk-e egy tematikusan és a szerzőgárdát illetően nyitott, a hallgatók és az oktatók egyetemi munkáját tükröző honlapot, arra jutottunk, hogy épp ez, vagyis a tanszék sokszínűségének és szakmaiságának online lenyomata hívhatja fel a figyelmet az esztétika időszerűségére, humántudományi és kulturális-társadalompolitikai relevanciájára.

Oktatók és hallgatók írásainak és fordításainak megjelentetésével, a tanszék szervezte rendezvényekről szóló tudósításokkal az a célunk, hogy láthatóvá tegyük ezt a heterogenitást és azt a jelentős szerepet, amelynek köszönhetően az esztétikai kérdésfelvetések a maguk történeti és kortársi vonatkozásaik révén megkerülhetetlenek.

A szerkesztésben nyújtott segítségéért köszönettel tartozunk Juhász Péter mesterszakos hallgatónknak és Szapora Márk Aurél doktorandusz hallgatónknak.

A Laokoón nevében:

Darida Veronika, Nemes Z. Márió és Teller Katalin